Siden 2013

om oss

– konstant varierte funksjonelle øvelser,
utført med høy intensitet.

Hva er crossfit?

«Konstant varierte funksjonelle øvelser, utført med høy intensitet»
er den enkle måten å definere CrossFit på. CrossFit er ikke et spesialisert fitnessprogram, men et forsøk på å optimalisere alle de fysiske egenskapene hos et menneske. Det er det kardiovaskulære og respiratoriske systemet. Utholdenhet, arbeidskapasitet, styrke, smidighet, kraft, hurtighet, eksplosivitet, koordinasjon, balanse og presisjon. Det er en måte å trene på som skal hjelpe individet til å kunne takle alle fysiske forutsetninger. De som trener CrossFit blir «spesialister på ikke å spesialisere».

Ved å kombinere kondisjon, turnøvelser og olympiske løft, utformes ulike programmer, hvor det er konstant variasjon. Jobbe maksimalt i løpet av en bestemt tidsperiode, utføre et gitt arbeid i form av antall repetisjoner eller oppnå maks vekt på løft er ulike måter å måle ulike økter. Konkurrer med deg selv, mot klokken, eller andre.

Hva er en wod?

WOD står for «Workout of the Day» = Dagens treningsøkt.

Normalt sett varer er CrossFit time/økt (WOD) ca 60 minutter, men vi i CrossFit Sandefjord er opptatt med «value for money» og våres timer er på hele 75min.  Lengden på oppvarming, teknikk og uttøying vil bli tilpasset ift varigheten av selve WOD’en.

Den kan variere fra at vi enkelte ganger jobber først med en ren styrke del for deretter å avslutte med en kort og intensiv del etterpå. Mens ved andre tilfeller er det en litt lengre kontinuerlig intensiv økt som varer nærmere 30 min.

Hos CrossFit Sandefjord er det en eller flere utdannede CrossFit instruktører/trenere som leder an WOD’en og selvfølgelig veileder deg underveis. Treneren observerer og følger opp at du utfører øvelsene teknisk riktig, og gir deg korreksjoner og tilbakemeldinger underveis. I tillegg skal treneren være en god pådriver og motivator for å få deg til å yte opp mot ditt beste på hver eneste treningsøkt. Det er nesten som å ha en personlig trener med seg under hele treningsøkten.

Alt vi gjør på WOD’ene tilpasses og skaleres til alle nivåer. Dette gjør at CrossFit vil passe for og gi gode resultater hos alle, uavhengig av alder, fysikk eller kjønn.

WOD ’en er bygget opp på følgende måte:

  • Oppvarming
  • En styrke og teknikk del med gjennomgang av øvelser, kontroll av teknikk og oppfølging av den enkelte deltaker
  • Gjennomgang av øvelsene til den intensive delen av WOD’n kalt Met-con «Metabolic condition»
  • Rydding av utstyr og uttøying
Work

cossfit sandefjord

kontakt

ÅPNINGSTIDER

Mandag-Fredag: 06:00 – 22:00

Lørdag: 06:00 – 21:00

Søndag: 08:00 – 21:00

ta kontakt for gratis prøveuke