"KONSTANT VARIERTE FUNKSJONELLE ØVELSER, UTFØRT MED HØY INTENSITET."

OM CROSSFIT

HVA ER CROSSFIT?

«Konstant varierte funksjonelle øvelser, utført med høy intensitet»
er den enkle måten å definere CrossFit på. CrossFit er ikke et spesialisert fitnessprogram, men et forsøk på å optimalisere alle de fysiske egenskapene hos et menneske. Det er det kardiovaskulære og respiratoriske systemet. Utholdenhet, arbeidskapasitet, styrke, smidighet, kraft, hurtighet, eksplosivitet, koordinasjon, balanse og presisjon. Det er en måte å trene på som skal hjelpe individet til å kunne takle alle fysiske forutsetninger. De som trener CrossFit blir «spesialister på ikke å spesialisere».

Ved å kombinere kondisjon, turnøvelser og olympiske løft, utformes ulike programmer, hvor det er konstant variasjon. Jobbe maksimalt i løpet av en bestemt tidsperiode, utføre et gitt arbeid i form av antall repetisjoner eller oppnå maks vekt på løft er ulike måter å måle ulike økter. Konkurrer med deg selv, mot klokken, eller andre.

HVA ER EN WOD?

WOD står for «Workout of the Day» = Dagens treningsøkt.

Normalt sett varer en CrossFit time/økt (WOD) ca. 60 minutter, men vi i CrossFit Sandefjord er opptatt med «value for money» og våre timer er på hele 75min.  Lengden på oppvarming, teknikk og uttøying vil bli tilpasset varigheten av selve WOD’en.

I CrossFit Sandefjord så tilbyr vi mer enn bare rene CrossFit timer. Vi har styrketreningstimer i gruppe som vi kaller for Barbell Club, Vi har kondisjons & intervalltrening i gruppe som vi kaller for Cardio Club. Vi har Hyrox Trening som er en variant av CrossFit med mere fokus på løping og ikke Vektløfting eller Turnøvelser, og så tilbyr vi GYM som er vårt navn på Treningsstudio. 

En WOD kan variere fra at vi enkelte ganger jobber først med en ren styrke del for deretter å avslutte med en kort og intensiv del etterpå. Mens ved andre tilfeller er det en litt lengre kontinuerlig intensiv økt som vare nærmere 30 min.
Hos CrossFit Sandefjord er ALLE utdannede CrossFit instruktører og flere er også utdannet Personlige trenere mm som leder an dagens WOD og selvfølgelig veileder underveis. Treneren observerer og følger opp at du utfører øvelsene teknisk riktig, og gir deg korreksjoner og tilbakemeldinger underveis. I tillegg skal treneren være en god pådriver og motivator for å få deg til å yte opp mot ditt beste på hver eneste treningsøkt. Det er nesten som å ha en personlig trener med seg under hele treningsøkten.

Alt vi gjør på alle treningene tilpasses og skaleres til alle nivåer. Dette gjør at CrossFit vil passe for og samtidig gi gode resultater hos alle, uavhengig av alder, fysikk eller kjønn.

WOD ’en er bygget opp på følgende måte:

Kontakt

post@sfsfj.no

Følg oss på instagram

HER ER VI

Hinderveien 1,
3223 Sandefjord